Mioara Neagu, șefa Centrului de Primiri Urgenţe de la spitalul din Feteşti, a pierdut lupta la viață după ce a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Renumita doctoriță avea 48 de ani și fusese transferată la Colentina în urmă cu două săptămâni după ce starea i s-a înrăutățit.
Dr. Mioara Neagu s-a infectat cu temuta maladie luna trecută și, inițial, ea a fost internată la Fetești, în spitalul suport COVID. Din nefericire, organismul ei nu a răspuns foarte bine la tratament, motiv pentru care colegii ei au decis să o trimită la o unitate medicală din București. Eforturile medicilor de la Spitalul Colentina au fost în zadar… astăzi, s-a stins din viață. Colegii ei au spus că ea nu suferea de boli asociate. Aceștia au caracterizat-o pe Mioara Neagu ca fiind un profesionist desăvârşit şi un om preţuit în comunitate.
“Este pur și simplu o tragedie. A fost un medic foarte bun, foarte devotat, iar pentru noi este o pierdere foarte grea. Suntem înmărmuriți și copleșiți de durere”, a declarat Dan Noel, director DSP Ialomița pentru observator.news.ro.
“Mămica mea mereu zâmbitoare, te rog sa ma veghezi in fiecare moment al vieții mele, și sa ai grija de mine de acolo de sus, așa cum ai avut grija și când erai lângă mine. Promit că o să te fac mândră de mine, voi asculta toate sfaturile tale și voi fi puternică așa cum și tu ai fost și ai luptat tot timpul ca eu să fiu fericită! Te iubesc foarte mult și o să îmi lipsești toată viața! Dumnezeu să te ierte, mămica mea frumoasă!”, a scris Petra Andreea pe contul ei de Facebook unde a publicat imaginea de mai jos.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1463394090532012&set=a.112127848991983&type=3
Citește și: Raed Arafat, declarații îngrijorătoare: “Aproape 5% din populația României a contractat coronavirus”
“Azi nu zâmbim! Nu ne cere nimeni să fim în prima linie, ci să-i protejăm pe cei din prima linie. Drum lin către stele MINUNE DE OM – MIOARA NEAGU!” este mesajul tulburător scris de unul dintre foștii colegi ai doctoriței.
De la începutul pandemiei de coronavirus în România și până în prezent, 12 medici și-au pierdut viața. Specialiştii avertizează că evoluţia infecţiei este una neprevazută.
“În prima etapă, pacientul are febră şi simptome de căi respiratorii superioare, ulterior de căi respiratorii inferioare, când apare răspunsul imun propriu. Apare acea reacţie exagerată, reacţia hiperinflamatorie, lucrurile se pot deteriora din punct de vedere clinic”, a explicat Valeriu Gheorghiță, coordonator ROL 2, potrivit observator.news.ro.
În Ialomiţa, 25 de cadre medicale din Spitalul Feteşti sunt infectate cu virusul SARS-CoV02 şi alte 10, la Slobozia. În toată România, 5.346 de medici şi asistente au fost testați pozitiv, iar 72 de focare au fost depistate în spitale doar în ultimele două săptămâni.